Skip to Main Content
případová studie

Jediný zdroj dat k výrobkům usnadňuje dodržování předpisů

Implementace PLM zvyšuje efektivitu a flexibilitu a umožňuje lepší plnění zákaznických požadavků a také předpisů...

Single source of product data facilitates regulatory compliance

Bausch+Stroebel

Bausch+Stroebel GmbH & Co. KG je jedním z předních výrobců moderních systémů pro zdravotnické obaly.

http://www.bausch-stroebel.com
Sídlo:
Ilshofen, Germany
Produkty:
NX, Teamcenter
Odvětví průmyslu:
Průmyslové stroje, Lékárenství a farmaceutický průmysl

Sdílení

Technologii BCT jsme si vybrali, protože podporuje naši strategii PLM výkonnými produkty a vysokou kvalitou poradenských a školicích služeb.
Michael Pratz, Vedoucí oddělení CAD/PLM, technické dokumentace a automatizace
Bausch+Stroebel

Odvětví s přísnými nároky na dodržování předpisů

Společnost Bausch+Stroebel GmbH & Co. KG (Bausch+Stroebel) navrhuje a vyrábí balicí a výrobní systémy pro farmaceutický, kosmetický a chemický průmysl. Ve společnosti pracuje 860 zaměstnanců na pracovištích v Německu, USA, Francii a Japonsku. V průběhu své 40leté historie se společnost Bausch+Stroebel stala jedním z nejdůležitějších poskytovatelů technicky i ekonomicky efektivních řešení pro obaly.

Aby se společnost udržela své vedoucí postavení, musí provádět neustálé změny, rozumět situaci na trhu a být schopna plnit požadavky svých zákazníků. Specialisté společnosti Bausch+Stroebel vytvářejí po konzultaci se zákazníkem řešení pro výrobu ampulí, lahví, nádobek, injekčních stříkaček a kazet, které dokonale odpovídají jejich výrobkům. Kromě navrhování a nabízení vysoce výkonných balicích strojů (které pokrývají celý balicí cyklus – od čištění a sterilizace po plnění, uzavírání a validaci, označování a přepravu 1 500 až 60 000 jednotek za hodinu) zahrnuje portfolio služeb společnosti také plánování, ověřování, instalaci a provozní školení k zařízením.

Aby bylo možné zákazníkovi nabídnout optimalizovaný výrobní proces, musí být při plánování automatizovaných linek zohledněno mnoho faktorů. Mezi ně patří také různé neobvyklé okolnosti, stávající logistika, podpora, možnosti likvidace, klimatizační systémy a další. Velké týmy inženýrů a specialistů z různých oborů navrhují stroje, které se skládají z mechanických a elektrických komponent, elektroniky, softwaru a prvků automatizace.

Vzestup mechatroniky umožňuje vyšší míru přizpůsobování, zvyšuje však také složitost návrhů. Mezi další problémy patří řízení dodržování předpisů. Požadavky farmaceutických společností na dodržování předpisů jsou vysoké, specifikace požadavků někdy obsahují stovky složek. Společnost Bausch+Stroebel musí podat úplný, dohledatelný a podložený důkaz, že veškeré vybavení bylo vyrobeno v souladu s konstrukčními dokumenty, platnými specifikacemi, směrnicemi Evropské unie o správné výrobní praxi (GMP) a doporučeními, které obsahuje úmluva o farmaceutické inspekci (PIC). Výsledkem je, že samotné ověřování tvoří celou jednu třetinu úsilí vynaloženého na dodání dokončeného výrobku.

Compliance-heavy industries

Jediný zdroj informací

Konzultace, prodeje, výroba, montáž, servis a výzkum a vývoj společnosti Bausch+Stroebel se konají na jednom místě. Do projektů se zapojuje mnoho různých účastníků, kteří potřebují přístup k aktuálním datům pro správu procesů – od správy požadavků přes navrhování a vývoj až po výrobu a ověřování funkčnosti. Proto se společnost Bausch+Stroebel rozhodla implementovat centrální informační systém pro správu životního cyklu Teamcenter® od společnosti Siemens PLM Software. Tato aplikace obsahuje také další funkce pro správu životního cyklu výrobků (PLM) nazvané PLM-easy od společnosti BCT Technology AG, partnera společnosti Siemens.

Tento informační systém (Teamcenter s PLM-easy) byl navržen pro středně velké strojírenské společnosti. Teamcenter umožňuje spravovat a sdílet veškerá data návrhů výrobků a především usnadňuje tvorbu a správu dokumentace v celé společnosti. Řešení postavené na Teamcenteru spravuje také úplné rozpisky. Vzhledem ke CAD historii společnosti Bausch+Stroebel, která zahrnuje mnoho systémů používaných souběžně, muselo být zachováno prostředí s více CAD systémy a bylo nutné spravovat různé formáty dat. S pomocí společnosti BCT byla společnost Bausch+Stroebel schopna integrovat existující 2D CAD aplikace do Teamcenteru, což umožnilo pohodlnou správu výkresů. Nyní se postupně zavádí do systému i ​​další informace.

Single source of information

3D jako řešení vyšší složitosti

Protože zvýšená složitost a neúprosné termíny projektů společnosti ukázaly, že pouhé 2D prostředí nestačí, stala se dalším prvkem strategie společnosti BCT pro zvýšení efektivity výroby ve společnosti Bausch+Stroebel implementace softwaru pro vývoj digitálních produktů NX™. Ve 2D prostředí, zejména u 2D výkresů sestav, nebyly některé pohledy řezů k dispozici, takže tvorba detailů probíhala bez adekvátních popisů a to způsobovalo problémy v následných procesech. Díky 3D inženýrským funkcím NX se počet problémů snížil. Ty zbývající se navíc daří odhalovat v dřívějších fázích životního cyklu výrobku.

Kromě toho je možné pomocí NX v každé fázi vývoje vytvářet digitální makety, které umožňují zkontrolovat kvalitu návrhu. Proces sestavování byl díky digitálním maketám vylepšen a personál má nyní přímý přístup k 3D datům. Kromě toho NX umožňuje pouhou úpravou parametrů měnit návrhy tak, aby splňovaly specifické požadavky. To usnadňuje specifické úpravy vybavení zákazníkům a zvyšuje celkovou efektivitu výroby.

Integrace NX a Teamcenteru zjednodušila sdílení informací v sofistikovaných procesech, například při simulacích více těles a optimalizaci geometrie. Teamcenter tedy zlepšil výměnu informací doslova v celém podniku. Výkresy již nejsou při montáži nezbytně nutné a Teamcenter nabízí členům týmu přímý přístup ke všem CAD datům.

Toto řešení přináší společnosti Bausch+Stroebel mnoho výhod. Procesy jsou jednodušší. CAD modely jsou podrobnější a přesnější. Komunikace mezi inženýrstvím a ostatními odděleními je efektivnější. A rychlejší úpravy modelů způsobují zkracování doby cyklu. Online aktualizované a přímo dostupné informace zlepšují návrh a ověřování strojů a práci všech oddělení. Teamcenter navíc urychluje a automatizuje tvorbu katalogů náhradních součástí. Pouhým stisknutím tlačítka je možné z rozpisky vygenerovat a publikovat úplný katalog, což šetří značné prostředky vynaložené na monotónní práci.

Dalším krokem společnosti Bausch+Stroebel PLM bude úplná integrace elektrostrojírenských aplikací do Teamcenteru. To bude provedeno ve spolupráci se společnostmi BCT a Siemens PLM Software a výsledkem bude další řada aplikací udržovaných v rámci jediné databáze znalostí. Na konci tohoto projektu bude vytvořena databáze bez duplicit umožňující přímý přístup k informacím ve všech odděleních společnosti.

3D to cope with increased complexity
Naše práce je nyní efektivnější a dokážeme zařízení přizpůsobovat požadavkům našich zákazníků.
Tobias Hörner, Vedoucí týmu CAD/PLM
Bausch+Stroebel