Digitální dvojče v průmyslové praxi

Akce a události | 11 března 2020 9:30 CET
CIIRC ČVUT, budova A, 10. patro, Penthouse, Jugoslávských partyzánů 1580/3, Praha–Dejvice

Co je digitální dvojče? Potřebujete ho? Zlepší nějak vaši práci? Jak to celé vlastně prakticky funguje?

Digitální dvojče v průmyslové praxi
Digitální dvojče v průmyslové praxi

Z důvodu karanténních opatření přijímaných mnoha společnostmi a jako prevenci šíření koronaviru je akce přesunuta na jiný termín. O náhradním termínu vás budeme informovat.


Vize digitální kopie výrobku, strojního zařízení či celého závodu představuje v současnosti pro mnohé české podniky pouze science-fiction. Nemusí se však jednat o vzdálené scénáře nebo složité projekty – již dnes mají firmy, včetně malých a středních podniků, příležitost aplikovat digitální nástroje při plánování a optimalizaci výrobních procesů a tak zvýšit celkovou výkonnost podniku.

Rádi bychom vás pozvali na workshop, na kterém vám Národní centrum Průmyslu 4.0 společně se svými partnery, společnostmi SIEMENS a ŠKODA AUTO, představí principy digitálního dvojčete a jeho praktické využití v průmyslové praxi.

Proč je tato technologie tak důležitá pro výrobu budoucnosti? Koncept digitálního dvojčete představuje jedinečný nástroj, jak lépe reagovat na zvyšující se časové a energetické nároky na výrobu, stále častější požadavky zákazníků na malosériovou produkci a na zvyšující se tlak rychlejšího uvedení nových produktů na trh. Digitální dvojče umožňuje výrobcům strojů vyladit všechny detaily a odstranit případné chyby daného zařízení ještě před jeho uvedením do provozu a to bez rizika časové a finanční ztráty. Jeho prostřednictvím lze zajistit optimalizovaný návrh, krátkou dobu instalace a hladký provoz zařízení.

Během jednodenního workshopu vás odborníci ze SIEMENS a ŠKODA AUTO provedou celým konceptem digitálního dvojčete – od procesu přípravy výroby až po výrobu samotnou. Nedílnou součástí workshopu budou praktické ukázky a konkrétní příklady využití digitálního dvojčete ve výrobním podniku. Na závěr si budete moci prohlédnout digitální dvojče výrobní linky v Testbedu pro Průmysl 4.0.

Přijďte se inspirovat příklady využití digitálního dvojčete v praxi, jedné z klíčových technologií Průmyslu 4.0!

Účast na workshopu je zdarma. S registrací neváhejte, kapacita sálu je omezena.

AGENDA

Registrace je uzavřena

Omlouváme se, ale registrace na tuto akci je nyní uzavřena.